Skip to content

Language

Currency

Shaving

Tıraş için Sabun mu Krem mi?

by Ezgi Haylı 07 Sep 2021

Tıraş Sabunu mu Tıraş Kremi mi?

Islak tıraşta iyi bir köpük hem tıraş zevkinizi hem de cildinizin konforunu üst seviyeye taşır. Kalın, yoğun, zengin, bir köpük, tıraşınızın rahatlığında ve performansında büyük bir fark yaratır. Aslında hem tıraş kremlerinden hem de tıraş sabunlarından harika bir köpük elde edebilirsiniz. Güzel bir tıraş fırçasıyla tıraş sabunu da, tıraş kremi de koruyucu ve kayganlaştırıcı köpük oluşturacaktır.

Tıraş Kremi

Tıraş kremi dediğimizde aklımıza hemen tüplerde satılan endüstriyel ürünler gelmesin. Artisan tıraş sabunları da krem veya kremden biraz daha katı formda ancak sert sabunlardan daha yumuşak formlarda üretilebilirler. Tüplerde bulunan tıraş kremlerinin yumuşak formunun nedeni içerisindeki su miktarının fazla olmasıdır. Artisan üretimi olan tıraş kremlerinin yumuşak formunun nedeni ise içerisindeki cildi besleyen yağ miktarlarını nispeten daha fazla kullanılması ve yüksek superfat oranlarıdır. İçerisindeki değerli yağların miktarının artması cildinize tıraş kreminin daha nazik davranmasına yardımcı olur. Tıraş sonrası bakımı daha etkili olan bu yumuşak formlu tıraş sabunları size çok baloncuklu köpük oluşturmak yerine daha kıvamlı cildinize bariyer oluşturan bir krema oluşturur, yüklemesi kolaydır. Az miktarlada alınarak köpürtme kaseleri içerisinde köpürtülür ise sabun ilk günkü performansını korur ve uzun süreler kullanılabilir.

Tıraş Sabunu

Öğütülerek yapılan tıraş sabunları çok daha sert forma sahiptir. Bu öğütülmüş sabunları daha sert fırçalar ile kullanmak hatta kullanmadan önce, blooming yapmak daha kolay yüklenmesinde be daha kolay köpük elde etmekte oldukça yardımcı olur. Ancak bu tıraş sabunlarını az miktarda alıp kase içerisinde kullanmak pek mümkün değildir. tripple mild denilen bu sabunlar sert oldukları için yüklemesi zordur, ancak doğaları gereği oldukça uzun ömürlülerdir. Bu tıraş sabunlarını kendi kendi kabından yükleriz veya refill halinde ise köpürtme kaselerinin tabanına yerleştirerek kullanırız. Sabunlar da vegan olabilse de, bazı sabunlar, hafif, kremsi köpürmeyi destekleyen ve nemlendirici özellikler sağlayan geleneksel bir bileşen olan donyağı içerir. Tıraş Sabunlarını fırçanıza yükleyip tıraşınızı olduktan sonra, güzel bir şekilde kurutursanız çok uzun süre kullanabilirsiniz. Tıraş sabunları parasının karşılığını hakeden ürünlerdendir tıraş kremlerine göre daha uzun ömürlülerdir.

Tıraş Sabunu İçeriği

Donyağı: Başlangıçta katı olan yağların buharla eritilmesiyle elde edilen sığır türevli bir yağ asididir. Daha az yoğun, daha az çözünür içyağı, daha yoğun yağların üzerinde durur ve toplanır. Donyağı tipik olarak hindistancevizi asidi/yağı ile karıştırılır, ardından sabunlaştırılır. Köpürtme işlemi yoluyla sabuna su eklendiğinde, donyağı elde edilen köpüğe inanılmaz bir kayganlık verecektir.
Jojoba: Jojoba yağı, jojoba (S. chinensis) bitkisinin tohumundan elde edilir ve neredeyse sabunlaştırılamaz. Jojoba yağı, işlev ve kimyasal yapı olarak, cildin yağ bezlerinde doğal olarak bulunan ve onlar tarafından üretilen yağ olan sebuma çok benzer. Çok kuru cilde sahip olanlar için özellikle tıraş sonrası hissi oldukça iyileştirir. Gliserin ile birlikte, cildimizi çok esnek ve nemli tutacaktır.
Shea Yağı: Afrika Shea Ağacından alınan Shea yağı sabunlaşmayan maddelerin çoğu tıraş sabunlarında kullanılır. Elde edilen karite yağının büyük bir kısmını triterpen alkolü oluşturur. Bu alkolün içinde, UV koruma oranı o kadar önemli olan “Sinamat esterleri” vardır ve birçok gelişmiş ve yüksek koruyucu güneş kreminde kullanılır. Jojoba yağının yanı sıra karite yağı da ciltteki nemi tutmada ve cildin hızlı bir şekilde normal nemli durumuna dönmesine yardımcı olmada çok faydalıdır.

930 x 520px

SPRING SUMMER LOOKBOOK

Sample Block Quote

Praesent vestibulum congue tellus at fringilla. Curabitur vitae semper sem, eu convallis est. Cras felis nunc commodo eu convallis vitae interdum non nisl. Maecenas ac est sit amet augue pharetra convallis.

Sample Paragraph Text

Praesent vestibulum congue tellus at fringilla. Curabitur vitae semper sem, eu convallis est. Cras felis nunc commodo eu convallis vitae interdum non nisl. Maecenas ac est sit amet augue pharetra convallis nec danos dui. Cras suscipit quam et turpis eleifend vitae malesuada magna congue. Damus id ullamcorper neque. Sed vitae mi a mi pretium aliquet ac sed elitos. Pellentesque nulla eros accumsan quis justo at tincidunt lobortis deli denimes, suspendisse vestibulum lectus in lectus volutpate.
Prev Post
Next Post

Thanks for subscribing!

This email has been registered!

Shop the look

Choose Options

Recently Viewed

Edit Option
Have Questions?
Back In Stock Notification
Terms & Conditions
this is just a warning
Login
Shopping Cart
0 items

Before you leave...

Take 20% off your first order

20% off

Enter the code below at checkout to get 20% off your first order

CODESALE20

Continue Shopping