Skip to content

Language

Currency

Shaving

Tıraş sabunu bir kimyasal mıdır?

by Ezgi Haylı 06 Jun 2023

Tıraş sabunu, geleneksel ıslak tıraşın bir parçası olarak yüzyıllardır kullanılmaktadır. Peki tıraş sabunu tam olarak nedir? Kimyasal mı yoksa başka bir şey mi?

Cevap her ikisi de. Tıraş sabunu aslında asit ve baz reaksiyonlarından oluşan bir tuzdur ve sabunun içindeki yağların kalitesi tıraşın kalitesini belirler. Birçok farklı tıraş sabunu türü vardır ve her birinin kendine özgü özellikleri vardır.

Çoğu tıraş sabunu lanolin, palmiye yağı, hindistan cevizi yağı ve gliserin gibi doğal ve sentetik bileşenlerin bir kombinasyonunu içerir. Bu bileşenler, tıraş sırasında cildi korumaya ve kayganlaştırmaya yardımcı olan kalın, kremsi bir köpük oluşturmaya yardımcı olur. Köpük ayrıca kılların ciltten kalkmasına yardımcı olarak kesilmelerini kolaylaştırır.

Tıraş sabunu, geleneksel ıslak tıraşın önemli bir parçasıdır. Tıraş bıçağı yanığını ve tahrişi önlemeye yardımcı olur. Ayrıca cildin nemli kalmasına ve nemlenmesine de yardımcı olur,

930 x 520px

SPRING SUMMER LOOKBOOK

Sample Block Quote

Praesent vestibulum congue tellus at fringilla. Curabitur vitae semper sem, eu convallis est. Cras felis nunc commodo eu convallis vitae interdum non nisl. Maecenas ac est sit amet augue pharetra convallis.

Sample Paragraph Text

Praesent vestibulum congue tellus at fringilla. Curabitur vitae semper sem, eu convallis est. Cras felis nunc commodo eu convallis vitae interdum non nisl. Maecenas ac est sit amet augue pharetra convallis nec danos dui. Cras suscipit quam et turpis eleifend vitae malesuada magna congue. Damus id ullamcorper neque. Sed vitae mi a mi pretium aliquet ac sed elitos. Pellentesque nulla eros accumsan quis justo at tincidunt lobortis deli denimes, suspendisse vestibulum lectus in lectus volutpate.
Prev Post
Next Post

Thanks for subscribing!

This email has been registered!

Shop the look

Choose Options

Recently Viewed

Edit Option
Have Questions?
Back In Stock Notification
Terms & Conditions
this is just a warning
Login
Shopping Cart
0 items

Before you leave...

Take 20% off your first order

20% off

Enter the code below at checkout to get 20% off your first order

CODESALE20

Continue Shopping