Skip to content

Language

Currency

Shaving

Tıraş Sabunu içeriğindeki 3 zararlı kimyasal

by Ezgi Haylı 21 Apr 2021

Tıraş sabunu hangi yöntemlerle yapılırsa yapılsın en nihayetinde kimyasal bir tepkimenin sonucunda ortaya çıkarlar. Özellikle büyük üreticiler endüstriyel olarak üretilen Tıraş sabunlarında, tıraş sabununun yapısını korumak ömrünü uzatmak veya belirli formları vermek için bir takım zararlı kimyasallar eklemekten çekinmezler.

Özellikle de sabunun doğal olması ve doğal yollardan köpürmesini sağlayan hammaddelerin pahalı olması nedeniyle Sodium Laureth Sulfate, Titanyum Dioksit, Tetrasodium EDTA gibi detarjan türevleri kimyasalları tıraş sabunlarına ekledikleri çok görülür. Çok severek kullandığımız birçok sabun ve tıraş sabunu içerisinde bu maddeller bulunur.

Bununla beraber ürünlerin raf ömrü ve kullanım ömrünün uzaması için kullanılan başta paraben olmak üzere birçok kimyasal ürün sıklıkla kullandığımız kozmetik ürünlerin içerisinde mevcuttur. Bunun yerine sabunu temiz tutmak ve mikroplardan korumak ve ömrünün uzatmak için ben lavanta yağı, çayağacı yağı, ve karanfil yağı kullanıyorum.

hayli’s Artisan tıraş sabunlarının ise köpürme hususunda endüstriyel sabunlara göre biraz daha nazlı olduklarını biliyoruz. Bunun temel nedeni içeriğinde genellikle deterjan türevi maddelerin bulunmamasıdır. Tıraş sonrası cilde bakım yapması ve sabunu koruması amacıyla içeriğine kattığımız esansiyel yağlarda sabunun köpürmesini zorlaştırabilir.

Bir sabunun kocaman köpükler oluşturmasını sağlamak çok da zor değildir. Ancak artisan sabun ile endüstriyel sabun arasındaki fark cildinize zarar vermeden köpük oluşturması ve tıraş sonrası kozmetik kullanımına neredeyse ihtiyaç olmamasıdır.

930 x 520px

SPRING SUMMER LOOKBOOK

Sample Block Quote

Praesent vestibulum congue tellus at fringilla. Curabitur vitae semper sem, eu convallis est. Cras felis nunc commodo eu convallis vitae interdum non nisl. Maecenas ac est sit amet augue pharetra convallis.

Sample Paragraph Text

Praesent vestibulum congue tellus at fringilla. Curabitur vitae semper sem, eu convallis est. Cras felis nunc commodo eu convallis vitae interdum non nisl. Maecenas ac est sit amet augue pharetra convallis nec danos dui. Cras suscipit quam et turpis eleifend vitae malesuada magna congue. Damus id ullamcorper neque. Sed vitae mi a mi pretium aliquet ac sed elitos. Pellentesque nulla eros accumsan quis justo at tincidunt lobortis deli denimes, suspendisse vestibulum lectus in lectus volutpate.
Prev Post
Next Post

Thanks for subscribing!

This email has been registered!

Shop the look

Choose Options

Recently Viewed

Edit Option
Have Questions?
Back In Stock Notification
Terms & Conditions
this is just a warning
Login
Shopping Cart
0 items

Before you leave...

Take 20% off your first order

20% off

Enter the code below at checkout to get 20% off your first order

CODESALE20

Continue Shopping